Federatia Sindicatelor din Posta si Comunicatii | Pagina principala
Federatia Sindicatelor din Posta si Comunicatii
Structura organizaţională
Structura organizaţională

Federaţia Sindicatelor din Poştă şi Comunicaţii (FSPC) este o organizaţie sindicală federativă care reunește pe baza liberului consimțământ, sindicate din sectorul de activitate "Poștă si curierat".   

FSPC care s-a înregistrat şi a primit personalitate juridică, sub denumirea de Federaţia Sindicatelor din Poşta Română, în anul 1993 la Tribunalul Municipiului Bucureşti prin Sentinţa Civila nr. 7/08.03.1993. In anul 2004 şi-a schimbat denumirea în Federaţia Sindicatelor din Poştă şi Comunicaţii din dorința de a fi mai activă în tot sectorul de activitate de comunicații. Din păcate multitudinea și complexitatea problemelor din cadrul Poștei au făcut ca activitatea federației să fie dedicată aproape exclusiv domeniului poștal.

Federaţia Sindicatelor din Poştă şi Comunicaţii reuneşte prin intermediul celor 5  sindicate afiliate, peste 20.000 de membri de sindicat.

La nivelul judeţelor reprezentarea sindicală este asigurată prin structurile sindicatelor afiliate, la nivel regional prin secretariatele federale regionale iar la nivel naţional prin biroul executiv federal.

Principiile fundamentale pe care Federația Sindicatelor din Poștă și Comunicații le apără și le promovează sunt: democrația, egalitatea în drepturi, solidaritatea precum și toate principiile cuprinse în ”Declarația Drepturilor Omului” iar activitățile principale pe care le desfășoară sunt:

-          Negocierea de acorduri cu angajatorii, în beneficiul sindicatelor afiliate și ale membrilor de sindicat din aceste sindicate,

-          Susținerea la toate nivelurile a drepturilor și intereselor sindicatelor afiliate și ale membrilor de sindicat din aceste sindicate,

-          Îmbunătățirea procesului de comunicare cu sindicatele afiliate și membri de sindicat ai acestora,

-          Îmbunătățirea procesului de identificare și formare a militanților sindicali,

-          Colaborarea cu alte organizații sindicale din țară și din străinătate,

Federaţia Sindicatelor din Poştă şi Comunicaţii (FSPC) afiliată intern la Blocul Național Sindical și extern la UNI Global Union

Federaţia Sindicatelor din Poştă şi Comunicaţii este condusă de Biroul Executiv cu următoarea componenţă:

 

Ionel OŢELEA

– Presedinte,

Cristian IANCU

– Secretar general,

Vasile TRIFESCU

– Secretar regional

Marian POPESCU

– Secretar regional

Marcel GIURGE

– Secretar regional

Petre MIREA

– Secretar regional

Nicolae ALBU

– Secretar regional

Elena BÂRLESCU


– Secretar regional

Florin CHEŢE

Silvia SCARLAT

– Secretar regional

– Secretar regional


Veronica CRĂCIUN

– Preşedintele departamentului federal de femei,

Dragos COSTEA


– Preşedintele departamentului federal de tineret.