Federatia Sindicatelor din Posta si Comunicatii | Pagina principala
Federatia Sindicatelor din Posta si Comunicatii
Reducere fond salarii
Am intrat în posesia unei informaţii potrivit căreia, Consiliul de Administraţie al CNPR, în data de 11.04.2013 a decis, cu unanimitate de voturi, „...diminuarea fondului de salarii al CN Poşta Română, cu 20% pentru o perioadă de 3 ani, cu verificarea trimestrială a situaţiei financiare. În situaţia în care pe parcursul a 3 trimestre consecutive se constată o ameliorare a situaţiei financiare, Consiliul de Administraţie urmează a reveni asupra acestei decizii”. Pentru punerea în aplicare a măsurii prevăzute în această hotărâre, Consiliul de Adminsitraţie îl imputerniceşte pe directorul general al CNPR, Ion Smeeianu, să iniţieze consultări şi negocieri cu sindicatul reprezentativ.
Deci domnul Smeeianu are ordin să reducă cu 20% fondul de salarii.


Acestea sunt motivele pentru care:

1.     Domnul Smeeianu a ordonat să fie aplicată normarea pe datele culese în 2012;

2.     Domnul Smeeianu a ordonat să nu fie respectat procesul verbal CNPR - SLPR din 26 septembrie 2012 prin care se stabilea aplicarea unei corecţii de 1,22 pentru km parcurşi de agenţi pe drumurile înfundate şi întoarcerea din sectorul de distribuire precum şi efectuarea unei corecţii de 25% asupra unor norme contestate de SLPR;

3.     Doamnele Daniela Popa şi Iliana Capraru şi domnii Adrian Matache, Marian Catană, cu sau fără ordin, din obligaţie, din exces de zel sau din plăcere, au „operat” din birou, datele de trafic trimise de şefii de subunităţi, le-au diminuat, au stabilit cote/tranşe de prestaţii şi au „executat”  în acest fel mii de salariaţi, executând şi ordinul directorului general Ion Smeeianu.

Prin modul de aplicare a rezultatelor normării 2012, domnul Smeeianu s-a străduit să rezolve parţial ordinul Consiliului de Administraţie, încercând să diminueze cu 25% sau 50% a salariului pentru mii de angajaţi.
Acţiunea SLPR şi luciditatea, curajul, hotărârea, demnitatea şi revolta sindicaliştilor din SLPR, care au refuzat să semneze actele adiţionale la contractele individuale de muncă, au împiedicat conducerea Direcției Executive Exploatare Poştală şi conducerea CNPR să arunce în mizerie mii de salariaţi.

Din păcate au existat salariaţi care fie din lipsă de curaj, fie neînţelegând ce li se va întâmpla, fie din cauza presiunilor şi ameninţărilor unor şefi, au semnat actul adiţional de modificare a CIM cu program de lucru de 6 sau 4 ore, apoi au sunat la SLPR sau la Filiala SLPR cerând ajutor şi dorind să-şi retragă semnătura.

DECI:

a)    cine a semnat NU MAI POATE FI AJUTAT ŞI PIERDE ŞI ÎN INSTANŢA;

b)    cine NU A SEMNAT, are salariul nediminuat şi poate fi apărat în instanţă în cazul unor abuzuri.

Tuturor şefilor din CNPR le este interzis să ameninţe şi să facă presiuni asupra salariaţilor pentru a-i obliga să semneze un act adiţional de modificare a CIM.

CONCLUZIA:

NU SEMNAŢI NICIUN ACT ADIŢIONAL DE MODIFICARE SAU COMPLETARE A CIM!

-        nici pentru reducerea normei de muncă sau a timpului de lucru;

-        nici pentru „OBIECTIVELE DE PERFORMANŢĂ INDIVIDUALĂ” pe care doreşte conducerea Direcţiei Executive Exploatare Poştlă şi conducerea CNPR să vi le impună, pentru a vă putea arunca în stradă mai repede şi mai uşor!

NU SEMNAŢI NIMIC REFERITOR LA RELAŢIILE DE MUNCĂ, LA FIŞA POSTULUI, LA ATRIBUŢIILE DE SERVICIU, LA CONŢINUTUL CONTRACTULUI INDIVIDUAL DE MUNCĂ, PÂNĂ NU PRIMIŢI POZIȚIA OFICIALĂ A S.L.P.R.!

 Alte modalităţi prin care domnul Smeeianu execută ordinul Consiliului de Administraţie, sunt:

a)  culegerea datelor de trafic în luna mai 2013 – cea mai proastă lună a anului, în vederea redimensionării personalului!

b)  Stabilirea „obiectivelor de performanţă individuală”. Stabilirea criteriilor de evaluare a acestora. Incercarea de includere a lor, în CIM, prin act adiţional, pentru că „obiectivele de performanţă individuală trebuie însuşite de salariat” şi astfel „posibilitatea salariatului de a le contesta în instanţă SCADE CONSIDERABIL” iar „neatingerea lor va putea conduce MULT MAI UŞOR la concedierea salariatului pentru necorespundere profesională”, după cum se afirmă într-una din adresele CNPR.

Aşadar avem convingerea că nu veţi semna acte adiţionale la contractele individuale de muncă, de asemenea, că veţi informa toţi membrii de sindicat despre acest lucru şi că ne veţi anunţa imediat dacă vreo persoană indiferent de funcţia sa, face presiuni asupra voastră. Să aveţi convingerea că SLPR vă va reprezenta corect interesele şi vă va apăra inclusiv în instanţele de judecată dacă va fi cazul.

 

Galerie de imagini
Reducere fond salarii