Federatia Sindicatelor din Posta si Comunicatii | Pagina principala
Federatia Sindicatelor din Posta si Comunicatii
Un nou abuz!

- inca de anul trecut directorul general al Postei Romane, dl. Ion Smeeianu, a incercat de mai multe ori sa obtina acordul Sindicatului Lucratorilor Postali din Romania  (sindicatul reprezentativ la nivelul Postei Romane) pentru reducerea unor drepturi ale salariatilor.
SLPR s-a opus!
- inca de anul trecut dl. Smeeianu, deranjat de durata contractului colectiv de munca si de obligatia de plata a salariilor compensatorii  si-a manifestat in mod constant dorinta de renegociere a acestuia.
SLPR s-a opus!
- in timpul actiunilor de protest SLPR a facut public venitul pe care dl Smeeianu il incaseaza de la Posta Romana, de aproape 11.000 euro NET(!) iar acest lucru a determinat reactia Premierului potrivit caruia salariul maxim pe care ar urma sa il aiba dl Smeeianu nu ar trebui sa fie mai mare de sase ori salariul mediu in sectorul de activitate, deci aproape 11.000 lei!!!
Perspectiva trecerii de la 11.000 de euro la 11.000 lei nu poate fi pe placul d-lui Smeeianu!

Acestea sunt principalele motive pentru care dl. Smeeianu si-a stabilit ca obiectiv chiar distrugerea SLPR!

Metodele folosite:
- intimidarea salariatilor prin efectuare de cercetari disciplinare si aplicarea de sanctiuni celor care au participat la actiunile de protest;
- alierea cu indivizi din interiorul Postei Romane, ostili  SLPR, oportunisti si/sau care de-a lungul timpului au inselat membrii de sindicat, in scopul a-i folosi pe post de instrumente de  lansare de  zvonuri si minciuni care sa conduca la nemultumiri si  la retrageri din SLPR.
- si ultimul dar probabil nu cel din urma abuz, sistarea retinerii cotizatiei de sindicat prin statele de plata,  contrar prevederilor contractului colectiv de munca valabil!!!

Sindicatul Lucratorilor Postali din Romania are  peste 23.000 de semnaturi, de la tot atatia membri de sindicat, care solicita retinerea cotizatiei prin statele de plata.
Sindicatul Lucratorilor Postali din Romania  a demonstrat in mai multe randuri ca are capacitatea de a-si reprezenta in mod corect membri, de a negocia cinstit in interesul acestora dar si de a organiza actiuni de protest, atunci cand aceste actiuni sunt necesare.
Sindicatul Lucratorilor Postali din Romania nu se lasa intimidat de abuzurile d-lui Smeeianu si nici de lucrurile mizerabile propagate de instrumentele d-lui Smeeianu si va continua sa isi apere si sa isi reprezinte in mod corect membri, atat in negocierile cu compania cat si in fata instantelor de judecata si a organismelor interne si externe menite sa intervina in astfel de situatii.

Biroul Operativ SLPR





    



Galerie de imagini
Un nou abuz!